Opening
De zesde Rotterdamse Museumnacht wordt om 19.30 uur ingeluid met slagwerk en een vuurspektakel in de hippe wijk 'SOHO-MAHO'. Studenten van de opleiding Circusarts van Codarts Hogeschool voor de Kunsten verzorgen een wervelende show met vliegende fakkels, ritmische steekvlammen en roffelende olievaten tijdens een compositie voor explosieven uitgevoerd door slagwerkers.

Anti-mass styliste TRUUS.TRENDY onthult haar totale make-over van het standbeeld 'de Maagd van Holland'. Direct daarna zal Chief Marketing Officer van Rotterdam Mai Elmar de Rotterdamse Museumnacht officieel voor geopend verklaren.

Start: 19.30 uur.
Locatie: 'MaHoKwartier', bij het Nationaal Onderwijsmuseum.
Vurige Bakens op straat
Tijdens de Museumnacht kom je op verschillende hotspots in de stad Vurige Bakens tegen die de musea en galeries met elkaar verbinden. In en rondom de Bakens - grote zeecontainers - zorgen studenten van Codarts Hogeschool voor de Kunsten en de Willem de Kooning Academie, Hogeschool Rotterdam voor een sfeervol programma met dans, muziek en beeldende kunst. De Vurige Bakens dienen tevens als ontmoetingsplek en zorgen voor een natuurlijke looproute door de stad.
TRUUS. en de Nachtwerkers
Tijdens de Museumnacht gaat TRUUS. met 16 multi-culti Nachtwerkers op zoek naar de randjes van cult en kunst. De beruchte TRUZEN brengen je lijfelijke warmte, volksvertier en nadenkplezier in een obscene show aan theatraal geweld en muziek van weleer. Om ervoor te zorgen dat je lekker warm blijft, delen de TRUZEN. handwarmertjes uit in de vorm van het Museumnachtmaantje.