Gratis Museumbus en Waterbus
Op vertoon van je passe-partout kun je met de Museumnachtbus en de Waterbus naar alle locaties.
Klik hier voor de routes A,B en C

Bij de centrale halte bij het Maritiem Museum kun je overstappen naar andere buslijnen. Er is ook een halte bij de touringcarhalte van het Centraal Station. Tussen Villa Zebra en het Wereldmuseum vaart de Waterbus. Deze stopt ook bij de waternetstijger bij het Nieuwe Luxor. De Waterbus meert elke 30 minuten aan en vaart tot 24.00 uur. De overtocht duurt ongeveer 10 minuten. Onderweg word je vermaakt door de verhalenverteller van het Rotterdams Wijktheater.
Parkeren
In de binnenstad kun je alleen betaald parkeren (met chipknip of creditcard). De parkeergarage bij het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug, heeft veel parkeerplaatsen. Je kunt ook parkeren bij het Rotterdams Radiomuseum en vanaf daar met de gratis Museumbus verdergaan.
Uit en thuis met de RET
De meeste musea en galeries zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer van de RET. Klik hier voor een overzicht van de RET-bussen en -trams die je naar de Museumnacht kunnen brengen. Na afloop van de Rotterdamse Museumnacht brengt één van de BOB-bussen van de RET je weer veilig thuis. Een kaartje voor de BOB-bus kost € 4,50. Kijk voor actuele rijtijden en routes op www.bob-bus.nl.