Set a Light-opening op
N 51 54 24, E 4 29 20.7

19.30 uur, Las Palmas


De zevende Rotterdamse Museumnacht gaat om 19.30 uur de lucht in op 51 graden, 54 minuten en 24 seconden noorderbreedte en 4 graden, 29 minuten en 20.7 seconden oosterlengte. Op dit punt wordt onder toeziend oog van de Museumnachtbezoekers de allereerste Rotterdamse Kunstmaan ‘aangezet’! De maan zal alleen deze Nacht haar licht over de stad laten schijnen en is vanaf grote afstand te zien.

Sta je liever oog in oog met kunstmanen, ga dan naar de hal van het Nederlands Fotomuseum voor een ontmoeting met de aardobservatie satelliet Envisat en het Herschel model. Je kunt ook zelf een licht laten schijnen over de skyline van de Maasstad en op akoestische wijze ‘gluren’ naar hetgeen zich overdag in de gebouwen afspeelt. www.rnul.nl
Het eerste Lichtpunt wordt geopend onder begeleiding van studenten van Codarts en in gedachten dwaal je af naar Lou Reed’s Satellite of Love. Pak je geliefde bij de hand en kijk naar de sterren. Of neem de sterrenkaart uit het programmaboekje en zoek samen je weg door de Nacht. Volg de lichtpaaltjes bij de instellingen, schiet een zonnetje met een octant of stap gewoon op de Museumnachtbus. Hoe je ook navigeert, wij zijn er klaar voor! Bepaal dus je route en Set a Light in de Rotterdamse Museumnacht!

Wil je ook na de Museumnacht nog modern navigeren, doe dan mee aan de Set a Light-bingo en maak kans op een navigatiesysteem, een tafelmodel satelliet of een van de andere leuke prijzen.
Lichtpunten op de route

Zoek je weg door de stad van Lichtpunt naar Lichtpunt en laat je leiden langs spannende atmosferen, realtime geluid, ruimtelijke projecties en spacy effecten. Op verschillende plekken in de stad kruisen de Lichtpunten je route zodat je makkelijk kunt navigeren tussen de deelnemers, maar ook even kunt bijtanken en elkaar kunt ontmoeten. Studenten van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten en beeldend musicus Jornt Jan Bras (www.jornt.com) zorgen voor de invulling, dus fasten your light-belts en laat je verrassen door soundscapes, surround geluid of zing mee met de Set a Light-songs. Je vindt de vier Lichtpunten bij Las Palmas, op de hoek van de Witte de Withstraat en de Schiedamse Vest, in het Museumpark bij het Chabotmuseum en voor het Schielandshuis.