Parkeren
In de binnenstad kun je alleen betaald parkeren (met chipknip of creditcard). De parkeergarage bij het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug, heeft veel parkeerplaatsen. Je kunt ook parkeren bij het Rotterdams Radio, TV/Video Museum en vanaf daar met de gratis Museumnachtbus verdergaan. Ook zijn er bij de Schiehaven gratis parkeerplaatsen; vanaf daar ga je verder met de Museumnachtbus of -boot.
Ook kun je je auto parkeren op een Park + Ride-terrein aan de rand van de stad. De bus, tram of metro brengt je vervolgens snel en comfortabel naar het centrum. Na de Museumnacht brengt de BOB-bus/ NACHTNET je terug naar je auto.
Museumnachtbus en de Museumnachtboot
Op vertoon van je passe-partout kun je met de Museumnachtbus en -boot overal gratis komen.
Klik hier voor de buslijnen en het vaarschema
Bij de centrale halte voor het Maritiem Museum stap je over naar andere buslijnen. Er is ook een halte voor het Centraal Station. Alle Museumnachtlocaties zijn aan de speciale bushaltes: de Colormarkers. Deze verlichte paaltjes zorgen ervoor dat je de haltes van de Museumnachtbus niet kunt missen! Tussen het Nederlands Fotomuseum, De Delft, het Westelijk Handelsterrein en Villa Zebra vaart de Museumnachtboot. Net als vorig jaar worden de reizigers getrakteerd op
Rotterdams Wijktheater; de drie 'Museumnachtgynaecologen' gaan ook dit jaar weer de confrontatie aan met het Museumnachtthema.

Uit en thuis met de RET
De meeste musea en galeries zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer van de RET. Klik hier voor een overzicht van de RET-bussen en -trams die je naar de Museumnacht kunnen brengen. Na afloop van de Rotterdamse Museumnacht brengt één van de BOB-bussen van de RET je weer veilig thuis. Een kaartje voor de BOB-bus kost € 4,50. Kijk voor actuele rijtijden en routes op www.bob-bus.nl.Hier vind je ook een overzicht van alle P + R-locaties.