Museumnachtbus & Museumnachtboot
Op vertoon van je passe-partout kun je met de Museumnachtbus en Museumnachtboot overal gratis komen.
Alle Museumnachtlocaties zijn makkelijk te vinden en duidelijk te herkennen aan de speciale bushaltes: de Colormarkers. Deze verlichte paaltjes zorgen ervoor dat je de haltes van de Museumnachtbus niet kunt missen! Er zijn vier verschillende buslijnen. Bij de centrale halte op de Schiedamsedijk voor het Maritiem Museum stap je over naar andere buslijnen. Tussen Las Palmas, het Westelijk Handelsterrein, Villa Zebra en De Kuip vaart de Museumnachtboot. Klik hier voor de dienstregeling en route.
Het Rotterdams Wijktheater geeft de overtocht met de Museumnachtboot een theatrale invulling. De acteurs Stefan van Hees en Hans Verhoef gaan op geheel eigen wijze aan de slag met het thema RE:

Parkeren
In de binnenstad kun je alleen betaald parkeren (met chipknip of creditcard). De parkeergarage bij het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug, heeft veel parkeerplaatsen. Je kunt ook gratis parkeren bij het Rotterdams Radio, TV en Computer Museum aan de Ceintuurbaan en vanaf daar met de gratis Museumnachtbus verdergaan. Of parkeer gratis bij De Kuip en stap daar op de Museumnachtbus of Museumnachtboot (let op de laatste afvaart).

Uit en thuis met de RET
De meeste musea en galeries zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer van de RET. Klik hier voor een overzicht van de RET-bussen en -trams die je naar de Museumnacht kunnen brengen. Na afloop van de Rotterdamse Museumnacht brengt één van de BOB-bussen van de RET je weer veilig thuis. Een kaartje voor de BOB-bus kost €4,50. Kijk voor actuele rijtijden en routes op www.bob-bus.nl. Hier vind je ook een overzicht van alle P + R-locaties.
home
re:id
opening
in het donker
programma
routes
plattegrond
mobiel
kaartverkoop
blijven slapen
vervoer
pers
sponsors
colofon