Parkeren
In de binnenstad kun je alleen betaald parkeren (met chipknip of creditcard). De parkeergarage bij het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug, heeft veel parkeerplaatsen. Je kunt ook gratis parkeren bij het Rotterdams Radio, TV en Computer Museum aan de Ceintuurbaan en vanaf daar met de gratis Museumnachtbus verdergaan (vanaf 20.00 uur). Of parkeer gratis bij De Kuip en stap daar (vanaf 20.00 uur) op de Museumnachtbus of Museumnachtboot (let op de laatste afvaart). 

Museumnachtbus  & Museumnachtboot
Op vertoon van je passe-partout maak je gratis gebruik van de Museumnachtbus en Museumnachtboot.
Alle Museumnachtlocaties zijn makkelijk te vinden en duidelijk te herkennen aan de speciale bushaltes: de Colormarkers. Deze verlichte paaltjes zorgen ervoor dat je de haltes van de Museumnachtbus niet kunt missen! Er zijn vier verschillende buslijnen. Bij de centrale halte op de Schiedamsedijk voor het Maritiem Museum stap je over op andere buslijnen. 

De overtocht met de Museumnachtboot wordt extra leuk door een speciale voorstelling van het Rotterdams Wijktheater. XSXL wordt grootschalig gedetailleerd. Menselijke dilemma’s worden geopenbaard in een wereld die soms veel te groot of veel te klein lijkt te zijn. Durf jij de confrontatie aan?

De Museumnachtboot vaart tussen het Westelijk Handelsterrein/Wereldmuseum (halte Willemskade), Las Palmas (halte Nieuwe Luxor), Villa Zebra (halte Stieltjeskade) en het Feyenoord Museum (halte De Kuip).