VERVOER

Met het passe-partout van de Museumnacht krijg je niet alleen toegang tot alle deelnemende culturele instellingen, maar maak je ook gratis gebruik van het vervoer ernaartoe.


MUSEUMNACHTBUS
vanaf 19.30 uur

Museumnachtbussen rijden op vier verschillende lijnen. Centraal overstappunt is de halte voor het Maritiem Museum op de Schiedamsedijk.

 

Bodyclapping
Op buslijn 1 mag je meedoen met een workshop Bodyclapping van SKVR Muziek. Je lichaam is het instrument en jij de muzikant! Een spectaculaire muzikale belevenis. Stap dansend uit en loop in een lekker ritme naar de volgende  Museumnachtlocatie. Dat voelt goed!
www.skvr.nl/muziek

 

Bijnamentour
Op buslijn 3 en 4 word je verrast met een bijnamentour door bijnamenburgemeester Herco Kruik. Hij verzamelde al ruim 1.500 Rotterdamse bijnamen voor gebouwen, straten, bruggen, pleinen en kunstwerken. Rotterdam klinkt na deze tour nooit meer hetzelfde.
MUSEUMNACHTTRAM
vanaf 20.00 uur
De historische trams van Stichting RoMeO zorgen voor een snelle en aangename verbinding tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam-Zuid. Op de tramlijn 1 tussen CS en Wilhelminaplein (vertrek elk kwartier) kom je SKVR tegen met de workshop Bodyclapping en de workshop Spoken Word. Op tramlijn 2 tussen CS en Stadion Feijenoord is iedereen een acteur in de workshop van SKVR Theater (vertrek elk uur).

Meer informatie workshopsMUSEUMNACHTBOOT
vanaf 20.00 uur
De Aqualiner vaart speciaal voor alle Museumnachtbezoekers op Zuid een pendeldienst tussen Villa Zebra, Hotel New York en ss Rotterdam. Op deze boot kun je meedoen aan de workshop Mode & Design van SKVR.

Doe het! is een gezellige beleving waarin je herontdekt en hervormgeeft met allerlei gebruiksvoorwerpen. Je leert de fijne kneepjes van het omtoveren van een gebruikt voorwerp tot iets nieuws en persoonlijks.
www.skvr.nl/modedesignWATERTAXI
vanaf 19.30 uur
Watertaxi’s brengen je snel vanaf de Leuvehaven (naast het Maritiem Museum) naar Hotel New York op de Wilhelminakade
(voor een rechtstreekse verbinding naar Las Palmas) of naar de Stieltjeskade (Villa Zebra).

FOTOMUSEUM MINIS

tussen 20.00 en 0.00 uur
Zeven MINI’s staan met een exclusieve shuttledienst voor je klaar bij het Maritiem Museum (zijde Blaak) en bij Het Nieuwe Instituut (Museumpark) om je rechtstreeks naar het Nederlands Fotomuseum in Las Palmas te vervoeren. Onderweg  brengt de chauffeur je alvast in de juiste fotografische stemming.

De MINI’S worden aangeboden door het Nederlands Fotomuseum in samenwerking met MINI Nederland.


RET
Alle locaties zijn goed bereikbaar met het netwerk van metro, trams en buslijnen van de RET. De OV-chipkaart is het enige geldige vervoersbewijs. Kijk op www.ret.nl voor verdere informatie en de actuele dienstregeling of een reisadvies van
deur tot deur.

PARKEREN

In de binnenstad kan je alleen betaald parkeren (chipknip of creditcard) op straat of in een van de parkeergarages.

www.rotterdam.nl/parkeren