WORKSHOPS SKVR

De Museumnacht is kijken, luisteren en heel veel genieten. Wil je deze nacht nog intenser beleven? Doe dan mee aan de workshops van SKVR. Op de Kop van Zuid, de Bibliotheek en onderweg in de tram, bus en op de boot, maak je kennis met  bevlogen docenten die je de kneepjes van het vak leren.

 

BODYCLAPPING

Op tramlijn 1 tussen Centraal Station en Wilhelminaplein en op buslijn 1

Blijf niet stilzitten met een groovy workshop Bodyclapping. Je lichaam is het instrument en jij de muzikant! Een spectaculaire muzikale belevenis tijdens jouw bus- of tramritje. Stap dansend uit en loop in een lekker ritme naar de volgende Museumnachtlocatie. Dat voelt goed!

doorlopend tussen 20.00 en 23.00 uur

 

SPOKEN WORD

Op tramlijn 1 tussen Centraal Station en Wilhelminaplein
Leer creatief schrijven in een workshop van Derek Otte (van SKVR’s Paginagroots, hét Rotterdams open podium voor jong Taalent). Hij schrijft niet, hij verwoordt gevoelens: messcherp, glashard, uitermate gevoelig en openhartig of juist met een dikke knipoog. De invloed van hiphop is middels rijm, metaforen, oneliners, punchlines, woordgrappen en beeldspraak in ieder geval steevast voelbaar aanwezig in elke zin die zijn pen of toetsenbord verlaat. Rijd mee met de SKVR Schrijftram en ervaar hoe je zélf je gevoelens verwoordt tijdens een spannende workshop spoken word. Alleen luisteren mag natuurlijk ook!

doorlopend tussen 20.00 en 23.00 uur

 

ONTSPOORD THEATER

Op tramlijn 2 tussen Centraal Station en Stadion Feijenoord

Hier kun je niet omheen! SKVR Theater ontspoort volledig in een interactieve theatervoorstelling in de tram. Kijk, luister en doe vooral ook mee! Je reis van Noord naar Zuid is nog nooit zo leuk geweest! Een lach is gegarandeerd.

doorlopend tussen 20.00 en 23.00 uur

 

DOE HET!

Op de Museumnachtboot

De Aqualiner vaart speciaal voor alle Museumnachtbezoekers op Zuid een pendeldienst tussen Villa Zebra, Hotel New York en ss Rotterdam. Op deze boot kun je meedoen aan de workshop Mode & Design van SKVR. Doe het! is een gezellige beleving waarin je herontdekt en hervormgeeft met allerlei gebruiksvoorwerpen. Je leert de fijne kneepjes van het omtoveren van een gebruikt voorwerp tot iets nieuws en persoonlijks.

doorlopend tussen 20.00 en 23.00 uur

 

PORTRET IN SPOOR VAN VERMEER

Bibliotheektheater, Hoogstraat 110

Stap in het bijzondere portrethokje van Odrada Burghoorn. Je tekent een portret van iemand anders aan de andere kant. Daarna wissel je om en zo heb je in een mum van tijd allebei een bijzonder portret. Je mag de hulp gebruiken van de tekenmachine, een apparaat dat al in de Middeleeuwen (door Vermeer en andere grote kunstenaars) gebruikt werd bij het tekenen.

doorlopend tussen 20.00 en 23.00 uur

 

LICHTSPOREN

Stilstaande tram op Wilhelminaplein (naast Luxor Theater)

Schrijf met licht jouw eigen (al dan niet romantische) tekst. Deze tram is niet zomaar een tram, maar een omgebouwde fotostudio waar de poëtische teksten je om de oren springen. Je tekst wordt uiteraard gefotografeerd; laat een bijzondere boodschap achter voor jezelf of een ander!

doorlopend tussen 20.00 en 23.00 uur

 

DANSMAKERS

In Villa Zebra, Stieltjestraat 21

Laat de danser in je los! In de workshop Dansmakers ervaar je zélf hoe het maken van een choreografie in zijn werk gaat. Hoe kom je vanuit een idee of een thema tot beweging? Hoe wordt beweging dans? Ontdek in deze stoomcursus hoe de choreograaf in jou ontspoort!

Let op: er is slechts beperkt plaats. De workshop start elk half uur voor een nieuwe groep.

doorlopend tussen 20.30 en 23.00 uur